Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

opqrs

3. 11. 2010 17:55
kde člověk, tam problém

Přesně tak. Páně Fischera (ve vší úctě) hysterická reakce mu ke cti rozhodně neslouží a nechápu, proč má zapotřebí se v tom hňahňat ještě literárně. Jiná věc je, že Topol v rozhovoru (pro mě celkem překvapivě a narozdíl od svých jiných, asi více přichystaných mediálních vstupů) nebyl přes zjevnou snahu v neformálním rozhovoru schopnen srozumiltelně a logicky formulovat své postoje. Takže mě jeho dopremiérování ani tak nemrzí, byť něco na určitě něm bylo.

0 0
možnosti
HPP

harmonická perzistence paměti

3. 11. 2010 19:13
Re: kde člověk, tam problém

Mě už příliš nezajímá ani Fischer ani Topolánek- i když si myslím, že nebyl zas tak špatný. Ovšem to jeho kamarádství s podivným dalíkem, lítání vrtulníkem na lyže, "hraní si" na Berlusconiho, to bylo trapné a taky mu to (i když nejen to) zlomilo vaz. Svým způsobem jsem si ho i vážil, do doby, než začal hulákat, a hystericky se projevovat prakticky na jakoukoliv otázku.

Fischera jsem si nevážil a nevážím vůbec, je to člověk ohebný, bezpáteřní a jednoduše přizpůsobivý čemukoliv a komukoliv, a k tomu byl členem KSČ -  to vypovídá za vše.

0 0
možnosti
B

beachside

3. 11. 2010 17:45
Karma

v tomto státu je z deníků nejprodávanější Blesk,tak je zbytečné něco národu vysvětlovat.

0 0
možnosti
PT

BigpetBig

3. 11. 2010 18:37
Re: Karma

A v jiných státech je neprodávanější co?

0 0
možnosti
JV

honza_votava

3. 11. 2010 17:43
Ano

V tom rozhovoru se Topolánek vyjadřuje jako buran a shodou okolností to byla poslední kapka ke konci jeho kariéry. A dobře mu tak. Nicméně, ani v jediném okamžiku jsem jeho výroky nevnímal jako antisemitské nebo homofobní. Dal jsem si, možná na rozdíl od mnoha novinářů a většiny veřejnosti, tu práci, že jsem si ten rozhovor už tehdy poslechl.

Takže nemohu než nesouhlasit to posledního slova s tím, co píše autor.

0 0
možnosti
JM

krab

3. 11. 2010 17:53
Re: Ano

Ono to nebylo rasisticky ani z utrzkovityho citovani. Uz z vety "Teplej Slamecka uhne a Zid Fischer uhne este driv" je uplne jasny, ze tim nechce rict ze Zid je uhejbak, ale naopak ze sexualita ani nabozenstvi s tim nesouvisi.

0 0
možnosti
M

martin13

3. 11. 2010 17:38
Máte jednoznačně pravdu v otázce smyslu

uvedeného vyjádření. U Topolánka byl vždy děsivý způsob mluvy a formulace, jaké zvolil. Neumí přesně formulovat myšlenku, aby byla precizní a opakuje tedy podstatu věty, až se do ní zamotá. V momentě, kdy označí Fischera za Žida se v dalších větách nepochopitelně vrací k otázce kdo je gay. Proto, když si vezmeme 3 poslední věty: A to ten Fischer prostě je Žid není to gay, a ten uhne ještě dřív. To přeci nesouvisí s tím, že je gay, to souvisí s charakterem. To nesouvisí s tím, že je gay." 

Chápete? Jeho myšlenky jsou naprosto neuspořádané a místo vypíchnutí podstaty, to musí opakovat až se v tom zamotá. Potom samozřejmě přicházejí dezinterpretace.

0 0
možnosti
JM

krab

3. 11. 2010 17:30
Presne, jenze Fischer chce bejt urazenej

Je to presne jak rikate, jenze Fischer tomu moc dobre rozumi. Idiot neni, takze moc dobre vi, ze Topolanek NAOPAK rekl, ze slabosstvi se zidovstvim ani sexualitou nesouvisi.

Jinak k Fischerovi - nevim co je na nem slusnyho. Co ale vim je to, ze celej zivot jde od jedny statni trafiky do druhy, nikdy ho nezivil nikdo SVEJMA penezma, vzdy byl placenej z penez vyrvanejch z kapes danovejch poplatniku, tedy tech kteri musej pro svoji praci najit nejdriv zakaznika.

Je to dukaz slusnosti?

0 0
možnosti
M

martin13

3. 11. 2010 17:42
Re: Presne, jenze Fischer chce bejt urazenej

Jsou tací. Typ úředník, leklá ryba. Nebo ani ryba ani rak. Nikdy s ničím příliš nesouhlasí ani příliš neodporuje, je takový povolný, rádoby lidový a pro všechny. Bez názoru a vláčený tím, co se od něj očekává.. Topolánek byl jiný kádr,přesný opak, slon v porcelánu. A bohužel, jak jsem psal výše, špatně se vyjadřoval a obávám se, že byl trochu méně inteligentní..

0 0
možnosti
T

Tangua

3. 11. 2010 17:24
Ještě vylepšit ty přechodníky

Anebo je raději vůbec neužívat a případnou potřebu jejich užití nějak slovně obejít.

0 0
možnosti
MS

touring

3. 11. 2010 17:23
Bud nikdy nevidela,

anebo naopak "nechtela videt" - zbyvajici otazka je, co je vlastne horsi....

O tom, ze by to Fischer nepochopil, o tom (s jeho matematickym vzdelanim) pochybuju - takze u me jasny Rv pro 'toho, kdo uhne'.

0 0
možnosti
IH

misaviki

3. 11. 2010 17:02
Přesně tak

"Jediné, čím mohl Jana Fischera (i Gustava Slamečku) opravdu urazit, je to, že o něm defacto prohlásil, že je srab"  R^  naprostý souhlas, myslím si, že ho to strašně naštvalo a svedl to na rasismus.Hned po té aféře jsem všude tvrdila,že Fischera nenaštvalo že o něm řekl že je žid (slovo žid se snad ještě říkat smí),ale že o něm řekl že uhne,nerozdýchal to. Musím říct, že Topolánka jsem nemusela a nemusím a po tom rozhovoru jsem si o něm pomyslela,že už mu definitivně přeskočilo.Fischer mě ale strašně zklamal svojí hysterickou reakcí.Topol neřekl, že uhne z důvodu, že je žid,neřekl, že uhýbat je v povaze židů.Ale Fischer dokonale využil situace a atmosféry vytvořené médii, před očima veřejnosti ze sebe udělal chudáčka napadaného rasistou a krásně se mu pomstil za to, že o něm řekl že je srab (a možná za mnohem víc).Tím u mě totálně klesl.

0 0
možnosti
JM

krab

3. 11. 2010 17:31
Re: Přesně tak

Presne. A to u me Fischer nikdy vysoko nebyl. Jsem vz\dy VELMI podeziravy vuci lidem, kteri co veta to nejaka moralni poucka, a pritom celej zivot zasitej ve statnim sektoru za ukradeny penize (dane).

0 0
možnosti
J

janinjaninjanin

3. 11. 2010 16:44
:-)

Po Fischerovi zůstane jediné:" To bych nemohl akceptovat", stejně jako po jiném k ničemu :"Zdroje jsou".;-D;-D:-/

0 0
možnosti

Johny_S

3. 11. 2010 16:41
Naprostý souhlas.

Navíc dodávám, že Topolánkova vláda byla nejvíce proizraelská ze všech polistopadových vlád. Čili lze jen těžko Topolánka podezírat z antisemitismu. Podle všeho to byl neumělý výrok přibližně v tomto smyslu: "Fischer je Žid, ti jsou v rámci jiného klišé považováni za odvážné lidi, ale on přesto uhne ještě dřív." Atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5044x
Člobrda, který přemýšlí o dění okolo sebe vlastní hlavou, který je nerad zticha, když něco není, jak by mělo být, nebo když něco stojí za komentář.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy