Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

999

4. 11. 2010 0:23
Topolovi dost často chyběla úroveň.

A politický výcvik. I když nemám úroveň - jsem-li politik, MUSÍM vědět, že slova "žid", "gay" stejně jako třeba slovo "Hitler" nesmím nikdy vyslovit. A sice proto, že jsou tu taky novináři, kteří čekají, až to slovo vyslovím, a doplní k němu z mnou vyslovených jednotlivých slov a třeba i slabik, bude-li třeba, něco hodně kompromitujícího. V Evropě už bylo dost politiků přinucených rezignovat proto, že vyslovili  slovo které je tabu a byli napáleni jako Topol.

Kromě politiků, po kterých chceme, aby nelhali, a když tak aby moc nelhali, jsou tu taky novináři, kteří jsou placeni za podrazy, podvody, lži, manipulace, prostě za všechno to co je u ostatní populace trestáno, a sice proto, že je tu po tom všem sviňstvu poptávka. Je tu část obyvatelstva, která chce býti obelhávána, a média jim toto přání plní. Za to jsou taky oceňována.

A Topol klábosí v nějaké redakci jako kdyby nevěděl co je to za svině! To se pak nemůže divit.

0 0
možnosti
K

Kozel_

3. 11. 2010 23:45
Topolánek si občas neviděl do úst

Omluvu beru, ale je fakt, že podobných omluv řekl T. více. Říkal je lehko a spíš je z nich dojem, nějak to s nima sfouknu. Omluvím se, to mi nic neudělá.

Své excesy omluvil, ale nešlo o jeden případ, a podobných věcí nebylo ani pět, ale opravdu celá řada.Ono lze vysvětlit vše, vč. nahatého koupání u Berlusconiho na zahradě - a určitě má pravdu, že to bylo na soukrém místě. Nicméně skandál tím způsobil a Fischerům případ byl asi ten poslední. Dokládal, že se prostě nepoučil. Navenek se "kál", ale dál dělal po svém, tj. absolutně neukázněný.

Jinak jako premiéra jsem ho neviděl tak zle. Velmi dobře postupvoal vůči Paroubkovi, když nechtěl velkou koalici. Nečas je uhlazenější, ale vůči např. pražským námluvám se socialisty se Topol uměl vyjádřitu už tehdy. Naprosto přesně. Možná taky díky své neukázněnosti. Taky uměl poměrně jasně zasáhnout lidem jako Tlustý. ODS určitě prospělo, když se zbavila tohoto člověka. I jeho výroky vůči Hušákovi, toho si stále cením.

0 0
možnosti
JD

newky

3. 11. 2010 23:08
karma +

Přesně tak, skvěle vystiženo. Je až směšné, že po všech těch skandálech, které Topolánka provázely, to byl právě tento rozhovor, který mu definitivně zlomil vaz.

0 0
možnosti
EV1

E.M.R. verze 1.3

3. 11. 2010 22:19
Vinen je Paroubek !

Jelikož shodil vládu uprostřed předsednictví !;-)

0 0
možnosti
MB

MacX

3. 11. 2010 22:18
K tomu tři věci...

1) Jedna věc je, že máte v té analýze věcného obsahu toho, co Topol řekl, pravdu. Každý, kdo má základní textovou gramotnost, to musel snadno poznat už tehdy. Bohužel, zřejmě žijeme v zemi, kde jsou elity negramotné.

I když...

2) Druhá věc totiž je, že tenkrát zřejmě vůbec nešlo o to, co Topol opravdu řekl, ale o to, že se ho jeho vlastní strana už potřebovala zbavit, a tak se hodilo cokoliv.

3) A třetí věcí je obecně Topolovo nedbalé vyjadřování a poněkud buranské chování, ze kterého si každý může vyvodit, co chce. Viděl jsem teď Český mír od Klusáka-Remundy, a Topol se tam chová jako vidlák.

0 0
možnosti
N

nickless

3. 11. 2010 22:02
S autorem souhlasím

A díky, že si dal práci a takto to pěkně rozpitval.

Jinak dobře, že Topol zmizel a je mi úplně jedno, jaký pro to byl důvod. Těch důvodů bylo za roky jeho působení nespočítaně.

0 0
možnosti
VP

vladislavjan

3. 11. 2010 21:29
Naprosto souhlasím a karma,

zajímavé je taky to, že media psala, že urazil v onom rozhovoru i gaye.! A velice lituji toho, že v Berlusconiho vile nebyl o dva nebo tři roky dříve jiný náš premiér.;-D

0 0
možnosti
HM

ladhela

3. 11. 2010 21:21
souhlasím

,jen nechápu proč media zůstala chladná ,za veřejné prohlášení Paroubka, že na bilboardech , Topolánek a ještě někdo ,už nevím kdo to byl .. že vypadají jako z Jedličkova ústavu .. to je divné , to byla urážka všem postiženým lidem a média nic ani ťuk ..

0 0
možnosti
MK

mašlomcha

3. 11. 2010 21:07
spíš Topolánek příliš pozdě, pokud vůbec někdy,

pochopil, že se dopustil nactiutrhání. Premiér se toho musí zdržet i v soukromí natož při natáčení rozhovoru. Ale to je někomu buď dáno nebo není. Svou roli určitě sehrály okolnosti a Topolánkova snaha o neformálnost. Politik se prý nemůže chovat stále korektně.

Jsou ale určité hodnoty a nepsaná pravidla. Nečiň nikomu to, co si nepřeješ, aby se dálo tobě. Například.   

Nactiutrhání a pomluva mají jedno společné: je to šíření informací, které měly zůstat důvěrné. Nebo se dá předpokládat jejich důvěrný charakter a proto je slušné o nich nemluvit. Pomluva se od nactiutrhání liší jen tím, že pomluva je šíření informací úplně nepravdivých. Nactiutrhání je šíření/vynášení informací sice pravdivých, nicméně ten, kterého se týkají nebo, jehož cti nebo i soukromí se dotýkají by si stěží přál, aby byly na potkání každému sdělovány. Trestný čin to není ale nepatří se to.         

V každém případě nactiutrhání od premiéra je určitě mnohem nepříjemnější než třeba od nějaké "paní" na ulici.

  

0 0
možnosti
RR

RumBum

3. 11. 2010 21:05
naprosty souhlas

usetril jste mi jeden blog, ke kteremu bych se asi stejne nedostal :-). Panu Topolánkovi by se jistě dalo vytknout spoustu věcí, ale s obsahem jeho "rozhovoru" snad nemůže pravicově smýšlející člověk nesouhlasit (nemluvim o forme - ta byla otresna). Zvlast, kdyz mluvil o pravech jednotlivce  a skupin - to je neco, co bychom si

meli stale pripominat.

Napada me paralela s proslavenym projevem pana Jakese , ktery byl svou formou také otřesný, ale za obsah by se dnes nemusel stydet lecktery pravicovy politik.

Bohuzel, zijeme v dobe novinovych titulku - a tohle samozrejme musi premier vedet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5044x
Člobrda, který přemýšlí o dění okolo sebe vlastní hlavou, který je nerad zticha, když něco není, jak by mělo být, nebo když něco stojí za komentář.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy