Diskuse

Válka kolem uprchlíků

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K25a43r46e53l 73R31a43d66a

3. 9. 2015 23:13

Všichni dobře tušíme, jak to dopadne. Jen se bojíme si to přiznat. Zlenivěli a změkli jsme. Představa, že to zase jednou bude kdo z koho, nikoho z nás neláká. Zato příchozí, už způsobem svého příchodu, dávají najevo, že naše zákony a zvyklosti respektovat nebudou.

0 0
možnosti

Jak chcete zabránit segregaci? Je jich mnoho a budou chtít žít mezi svými.

0 0
možnosti

Zde je ve hře něco jiného. Jde o podrobení zkoušce doktríny kterou si západní země Evropy, vytvořili po roce 1989 kdy se vlastně staly lídry Evropy a určovali další kurz Evropy.

Východní Evropa v té chvíli byla v chaosu ... .

Zde vznikla humanistická sociální ideologie  a doktrína o jež si idealizovala hodnoty člověka aniž by brala v potaz jeho přirozenou sociální stránku.

Chtěla určitým stylem v lidech zavést či pozvednout duševní rovinu jež jinak už pracuje s dění kolem.

Odevzdala národní vládu států do kolektivního vedení (EU) kde určitá sorta jedinců si vytvořila až falešnou iluzi či manuál jak spravovat lidské chování, což už nese znaky totality.

Tato doktrína je dnes podrobována změnami ve světě, kde do popředí se dostávají jiné hodnoty, mentality a více etnická a přírodní stránka lidí.

Ukazuje se že popírá realitu světa, jež je hodně drsný a nepracuje v rukavičkách. 

Dnes se to dostává do další fáze, kdy východní část Evropy je tlačena k probuzení a aktivitě, neboť je naplno vystavována exodu po Balkánské cestě a vidí skutečnou realitu.

Zde je rostoucí tlak na spojenectví a posílení Visegradské skupiny. Další fáze může nastartovat Rakousko, jež se bude společně s Francii a Německem diktovat či upírat hodnoty EU, zde například dotace, což bude mít zpětnou vazbu v podobě další komunikace v rámci Visegradské skupiny. Zde se de facto Evropa rozdělí na dva tábory. Bude zde dále záležet na spolkových vládách Německa, jestli budou chtít mít u moci kancléřku Merkelovou, nebo někoho jiného jež napraví kurz ... . Za pochodu se bude provádět revize stávajícího systému a stavu ... .

0 0
možnosti

Souhlas !R^ Sjednotit úroveň států v EU se nedaří, nebo jen těžce, ale sjednotit úroveň zemí celého světa je tak obludný blud, že tomu nemůže věřit ani pomatený zřízenec s blázince. Evropa si držela svoji úroveň hlavně díky tomu, že konflikty v Africe se odehrávající, zůstávaly v Africe. S přesunem obyvatel se ale přesunou i konflikty. Je to v lidech, ne v prostředí. Takže hrozí nejen ekonomická a sociální zátěž, ale především bezpečnostní destabilizace EU. A to je dost velký hardcore.

0 0
možnosti

Vnimam to do urcite miry i jako kompenzaci hrozeb, ktere nejenom Zapadni civilizace predstavuje. Uzavrena spolecnost nebude mit sanci, bez neustaleho narustu rizik pro sve okoli.

0 0
možnosti

P17e71t18r 41W62i96t53z

1. 9. 2015 23:09

Problém většiny diskuzí je ten, že za názor se zde považuje i jakýkoliv blábol, který není dostatečně logicky zakotven v poznání, které většina z nás už pokládá za bežný standart. Všichni víme, že trvá mnoho generací, než se podaří nějaké návyky a chování uložit do mozkoven obyvatelstva a že se od té úrovně odvíjí živostní úrověň . Tady nejde o to, jestli běžencům život zlepšit , ale jesti život v Evropě  jejím obyvatelům zhoršit.

Cílem správného hospodáře je napravovat věci tam, kde je to třeba. Nikoliv  znehodnocovat to jakž tak fungující. Co přinesou do společného prostředí, které budeme muset sdílet, běženci ? Opravdu si někdo myslí, že půjde o posilu, že zavíráním lidí  do odložišť získáme tvořivé daňové poplatníky ? Je přece zřejmé, kdo vypouští proběženeckou politiku do svých médií, která nás tak profesionálně masírují.  Jsou to ti, kdo potřebují levnou pracovní sílu a odbyt svých výrobků.

2 0
možnosti

Běžencům se život nezlepší, protože si ho představují v zemi hojnosti jinak, než bude skutečnost a nám se život zhorší. Z toho budou vznikat další problémy.

0 0
možnosti