Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zemana jsem volila a občas mě některé jeho rozhodnutí také vytočí. Ne však to, že dokázal poukázat na věci, které se u nás přehlíží. Mohl si zvolit jiný slovník, ale v tom případě bychom si všichni nezjistili, jak se opravdu prezentují ta ruská děvčata. Nezlobte se na mě, ale když někdo oslavuje jejich vystupování, nemúže potom kritizovat prezidenta za překlad názvu jejich skupiny.

 Nebo se snad takhle ti co bojují za svobodu mají chovat, tedy použít všechny prostředky k tomu, aby byl výsledek a to bez ohledu na morálku?

0 2
možnosti
Foto

No především to slovo Zeman přeložil nepřesně a nešlo o omyl (opakoval to několikrát!)  - v Angličtině jde sice o slovo nevhodné k použití v podobné souvilosti ale rozhodně nemá tak "vulgární" význam jako české slovo které Zeman říkal.

Jistě jste již zaslechla že původní význam slova "pussy" je "kočička" a uznejte že, to je slovo užívané přeneseně stejným způsobem i v češtině.

Mluvit o dívčí skupině Pussy Ryot tak jak se o ní  vyjadřujete vy mi připomíná reakce čtenářů Rudého Práva o skupině Plastic People -  dohromady nic o ní nevíte, ale jste si z doslechu jistá že je to špatné ::-/

0 0
možnosti

I55v92o 67Ž79á28č43e30k

21. 11. 2014 12:26

No, Vy o té skupině určitě víte hodně, když ani správně nenapíšete její jméno.

0 0
možnosti
Foto

Ano máte pravdu  překlepl jsem se, má tam být měkké "i" omlouvám se.  A kde říkám že o Pussy Riot  něco, natož hodně, vím? Nevím toho o moc víc, než co říkal Zeman, což je  vlastně nic ;-)  Netroufám si proto soudit co jsou zač -  na rozdíl od paní, kterou Zeman přesvědčil. Nicméně, zcela určitě své fanoušky mají. Rozhodně si nemyslím, že Putin nebyl moudrý, když je nechal zavřít ;-) - bylo to od něj zbabělé.

0 0
možnosti

I15v57o 98Ž21á37č93e98k

21. 11. 2014 13:21

Já nevím, jestli je nechal zavřít Putin. Možná ho taková maličkost vůbec nezajímala. Samozřejmě nebylo správné je zavřít, v tom se asi shodneme. Ale stejně tak je nesmysl vychvalovat je jako nějaké bojovnice za svobodu. To, jak Zeman přeložil jejich název, bylo vcelku adekvátní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5044x
Člobrda, který přemýšlí o dění okolo sebe vlastní hlavou, který je nerad zticha, když něco není, jak by mělo být, nebo když něco stojí za komentář.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy