Honza Mareš

Glosa - Jak se dostat do české hokejové reprezentace?

2. 05. 2011 10:48:00
Pozorný fanoušek sledující letošní hokejové mistrovství zajisté již zaznamenal zvláštní skutečnost týkající se českého reprezentačního výběru. Náš tým se totiž začíná řadit k těm, kde i náhodný divák (či divačka) pozná hráče nejen podle dresu, ale i podle jména.

Bývá pravidlem, že příjmení některých reprezentačních mužstev se často velmi nápadně podobají. Tímto se vždy vyznačovali především Rusové, Švédi či Finové. U našich hráčů to pochopitelně neplatilo, jelikož v českých luzích a hájích je přeci jen každé příjmení trochu jiné (když neberu do úvahy, že většina těch ženských končí –ová). Ale už i český výběr začíná být v tomto uniformní.

Pro příklad – všimněte si uniformity v letošním týmu Ruska:

koncovka -OV – 12 hráčů (včetně kapitána Morozova) + trenér Bykov

koncovka -IN – 8 hráčů + asistent trenéra Zacharkin

A tým České republiky:

koncovka -EK - 8 hráčů: (kapitán Tomáš Rolinek, Jakub Štěpánek, Karel Rachůnek, Lukáš Krajíček, Zbyněk Michálek, Milan Michálek, Jakub Voráček, Petr Hubáček a dnes již bohužel zraněný a tak ze hry vyřazený Radek Martínek)

+ asistent trenéra: Josef Paleček

(veterán Jaroslav Špaček nakonec reprezentovat nepřijel a ještě stále chytající Dominik Hašek nebyl nominován)

S Ruským výběrem se tedy v tomto ohledu zatím tak úplně měřit nemůžeme, ale třeba by pomohlo, kdyby si Alois Hadamczik vypůjčil pár velkých hráčů z české politiky. Česká soupiska by tak mohla být rozšířena kupříkladu o jména Topolánek, Paroubek, Hašek, Zaorálek, Drábek, Kalousek nebo Grebeníček.

Ačkoliv při vyhlídce, že by pak obraz české hry mohl být stejně nešťastný jako obraz české politiky, nelze než konstatovat - ještě že máme kádr tvořen spíš hráči, jako je například Jarda se svou originální koncovkou -GR!

Autor: Honza Mareš | karma: 15.14 | přečteno: 1983 ×
Poslední články autora